Siguran i unikatan bicikl

Kako napraviti unikatan i siguran bicikl?

Kao biciklist, uvijek postoji opasnost da stradate u nesreći, posebno noću kada je vidljivost jako mala. Upravo zato napravite sve što možete da poboljšate svoju sigurnost u prometu.

Ovdje su upute kako napraviti da vaš bicikl svjetli u mraku, da bude vidljiv drugim vozačima u prometu noću.

Da napravite sami trebate : Bicikl, alat za rastavljanje i sastavljanje bicikla, najlon, maskirnu traku, pistolj za lakiranje, bijelu boju (primer) i luminous boju za metal.
AcmeLight boja za metal je stvorena posebno za metalne površine i jedinstvena je zahvaljujući svojoj tajnoj formuli sastavljenoj od organskih materijala. Sadrži vrlo rijedak prirodni zemljani proizvod nazvan Strontium Aluminate, koji je čvrst, bez mirisa, kemijski i biološki inertan.

Korisnicima se preporučuje da rastave svoje bicikle radi uspješnijeg bojanja.

– Zamaskirajte maskirnim tejpom te najlonom one dijelove koje ne namjeravate bojati.

Zatim prskajte bijeli primer (temeljni premaz), upravo zbog toga sto svjetleća boja onda bolje svjetli.

Pažnja!

Svjetleća boja sadrži dodatke koji se talože na dna limenke. Prije nanošenja boje se temeljito miješaju 2-5 minuta do homogene mase. Za vrijeme primjene potrebno je redovito mješati.

Koristite prskalicu za nanošenje boje i nanesite više slojeva za svjetliji sjaj, ali dopustite svakom sloju dosta vremena da se osuši.

Primjenom mlaznice zrakom, mlaznicom raspršivača zraka 1,4 – 1,5 mm, tlakom od 3-4 bara, preporuča se primjenjivati  kao drugi (srednji) sloj = 15 – 22 µm;

Nanesite učvršćivač, koja sadrži ksilen u omjeru 2: 1. Razdoblje sušenja pod temperaturama +20 i relativna vlažnost zraka 50% do 4 sata.

Nakon što je zadnji sloj stavljen nakon 72 sata, nanesite čisti zaštitni sloj.

Sada ‘napunite’ bicikl izlažući bicikl dnevnoj svjetlosti ili bilo kojem drugom izvora svjetlosti.