Pasta za matiranje stakla

Pasta za matiranje stakla

Tekucina za matiranje stakla. Vulcanus boje

Tekucina za matiranje stakla. Vulcanus boje

Primjena: Koristi se za matiranje stakla, ogledala, granita te površine koje sadrže silikone: boca, čaša, visokih čaša za vino, pepeljara, staklenih proizvoda za hotele i restorane, ogledala, staklenih namještaja, za izradu vitrine trgovina, zrcala, ostakljenog porculana, prestižnih nagrada, brojeva na  prozorima automobila, keramičkim pločicama, granitnoj površini, keramičkom granitu, keramici.

Skladištenje: – pohranite u hermetički zatvorenoj plastičnoj posudi na temperaturi +8 – +20 C. Prethodno stanje paste obnavlja se običnim miješanjem. Pohranite u originalnoj plastičnoj posudi u zatvorenom prostoru. Rok upotrebe je  6 mjeseci od datuma proizvodnje.

Generalne upute:
1. Čuvati glass mat pastu T20 u zatvorenom originalnom pakiranju na sobnoj temperaturi
2. Skraćivanje ili produžavanje trajanja samog procesa matiranja neće poboljšati konačan re-zultat.
3. Pri dugotrajnom skladištenju, uobičajena je pojava vodenog gornjeg sloja na samoj pasti.Pri narednoj uporabi jednostavno dobro promiješati do potpune homogenosti i pasta je ponovo spremna za uporabu.

Mjere predostrožnosti: Izbjegavajte gutanje i kontakte s pastom. Cirkulacija svježeg zraka u radnom prostoru.
Potrošnja: tekućina za oblaganje je višekorisna. S 0,5 l. može se obložiti od 22 do 30 m².
Metoda apliciranja:
1. Prije same uporabe neophodno je dobro promiješati pastu dok se ne dobije potpuno ho-mogena kremasta masa a na površini paste nema vodenog sloja.

2. Prije nanošenja paste na staklo, ogledalo, granit i druge površine koje sadrže silikon, ne-ophodno je odmastiti površinu, ukloniti sve nečistoće i prašinu. U ovu svrhu može se koristiti jednostavno deterdžent. Nakon čišćenja, osušiti površinu suhom krpom.

3. Nanijeti pastu na jednu stranu stakla (ukoliko koristite zaštitni film, poželjno je da se pasta stavi na film te sa njega povlači prema površini koja se želi tretirati).

4. Ne preporučujemo da se pasta prevlači sa sredine površine koja se tretira kao ni da se stavljaju parcijalno količine na nekoliko mjesta sa kojih bi se dalje razmazivala, jer se tako rizikuje nejednakost u konačnom rezultatu.

5. Za postizanje mat efekta, pasta se treba pažljivo razvuci spatulom preko površine koja se želi matirati.

6. Poželjno je da spatula bude približne veličine površine koja se želi matirati a u cilju da se pasta nanese od jednog kraja do drugog kraja površine sa minimalnim brojem poteza

7. Debljina nanosa treba biti minimalno 2 mm. Optimalni rezultati se dobijaju pri debljini nanosa od 3-4 mm.

8. Poželjno je da nanos paste na površinu koju matiramo bude jednake debljine na cijeloj površini.

9. Potezi bi trebali biti jednolični, sa što manje prekida i uvijek u istom smjeru prema drugom kraju površine (suprotno od mjesta gdje smo smjestili pastu koju razmazujemo)

10. Proces matiranja traje oko 15-20 minuta.

11. Nakon ovog intervala, pokupiti pastu sa površine, vratiti u originalno pakiranje i čuvati za narednu uporabu. Ostaci glass mat paste se ispiraju vrlo kratko pod mlazom vode.

12. Nakon ispiranja, ukloniti zaštitni film ukoliko je korišten, a površinu obrisati suhom krpom.